Recept: Babgulyás - ahogy én készítem

Lehet, hogy az igazi szakácsok megköveznek ezért, de így készítve is nagyon fínom, és laktató étel a babgulyás.

babgulyás
 



Hozzávalók:

60 dkg sertéshús (marha is lehet)
fél kg tarkabab
vegyes leveszöldség
2 nagy hagyma
1 cikk fokhagym
(1-1 paprika és paradicsom)
zsír vagy olaj
só, bors, pirospaprika
babérlevél
2-3 leveskocka
1 tojás
4 evőkanál liszt
(tejföl)

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben főni teszem 2-3 babérlevéllel. Én csak akkor sózom, vagy ízesítem sós anyaggal, ha félig puha más, mert  tapasztalatok szerint sós lében nehezebben puhul. Ekkor adom hozzá a leveskockát (lehet egy kissebb hagymát és egy cikk fokhagymát is) és a babot teljesen puhára főzöm ebben a lében.
A húst mosom, kockára vágom, és a hagymán, zsíradékon paprikával paradicsommal és fokhagymával a hagyományos módon fűszeres pörköltöt készítek. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított vegyes zöldséget, és készre főzöm.
Ekkor a puha babot, levével együtt összeöntöm a húsos zöldséges raguval, felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, és felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatog bele. Szaporíthatjuk néhány szem kockára vágott burgonyával, ezt a babbal főzöm meg. Akkor adom a babhoz, amikor az már majdnem puha. Levesestálban tálalom, megy hozzá külön tálkában a snidling és az apróra vágott petrezselyem, csípőspaprika, és külön kis kancsóban tejföl is.
Jó étvágyat!

 

  • Értékelés:

0 hozzászólás eddig

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?